Blog

DİJİTAL VERGİ SİSTEMİ

Dijital Vergi Dairesi, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından elektronik ortamda sunulan hizmetlerin tek çatı altında birleştirilerek kişilerin tüm uygulamalara kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlaması, beyanname, bildirim, yazı, dilekçe, tutanak, rapor ve diğer belgelerin elektronik ortamda verilebilmesi ve bu belgelere ilişkin yapılan işlemlerin sonuçlarının ilgililerine elektronik ortamda sunulması ile mükelleflerin vergilendirmeye ilişkin ödevlerini yerine getirirken hizmet alma süreçlerinde günümüz bilişim teknolojilerinin getirdiği imkânlardan daha fazla yararlanması amacıyla oluşturulan bir sistemdir.
552 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile usul ve esasları belirlenmiş olup, Dijital Vergi Dairesi hizmetlerine dijital.gib.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz

Hızlı Ödeme İşlemleri
MTV ve Trafik Para Cezası Ödeme, Tapu Harcı Ödeme, Cep Telefonu Harcı Ödeme, Umuma Mahsus Pasaport Harcı Ödeme, Sürücü Belgesi Harcı Ödeme, Yurt Dışına Çıkış Harcı Ödeme, Pasaport Değerli Kağıt Bedeli Ödeme, Sürücü Belgesi Değerli Kağıt Bedeli Ödeme, T.C. Kimlik Kartı Bedeli Ödeme, Göç İdaresi İkamet Tezkeresi Harç Ödeme, Ödeme Plan No İle Yapılandırma Ödemesi, Belge Numarası İle Ödeme, Referans Numarası İle Ödeme, Yabancı Plakalı Araç Ödemeleri ve Mavi Kart Değerli Kağıt Bedeli Ödeme işlemleri için kullanıcı kodu ve şifre giriş işlemleri yapılmaksızın Hızlı Ödeme alanından işlem gerçekleştirilir.

Sürücü Belgesi Harcı Ödeme
Sürücü belgesi harcı ödeme işlemi için Hızlı Ödeme/Sürücü Belgesi Harcı Ödeme alanı tıklanarak açılan ekranda yer alan T.C. Kimlik Numarası, Ad, Soyad, İl, Vergi Dairesi/Malmüdürlüğü seçimi, Sürücü Belgesi girişi ve Güvenlik Kodu girişi yapılarak butonuna tıklanır.GİB ödeme ekranından ödeme işlemine devam edilir.

Ödeme ekranında kart bilgilerine ilişkin alanlar doldurulur ve öde butonu tıklanır. Ekrana aşağıda yer alan onay mesajı gelir tamam butonu tıklanır.

Daha fazla içerik için aşağıda bulunan PDF dosyasını inceleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir